אדם שיכולתו להשתכר נפגעה עקב מצבו הבריאותי יכול לממש את פוליסת אובדן כושר העבודה שברשותו ובכך להבטיח המשך קיום השתכרות למשך תקופת מוגבלותו, אם עד שיבריא או אם עד שיגיע לגיל הפנסיה הקבוע בפוליסה.
גם פגיעה חלקית בכושר העבודה יכולה להיחשב לצורך מימוש הפוליסה ואז כמובן התשלום יהיה חלקי בהתאם.
לכל פוליסה הגדרה של אובדן כושר עבודה. להגדרה חשיבות רבה ויש למלא אותה על מנת שניתן יהיה לממש את הפוליסה. ישנם מי שרכשו פוליסה רגילה ("צווארון כחול") לפיה כושר יכולתו של המבוטח להשתכר נבחנת בהתאם למי שאיבד את כושרו להשתכר בעבודה כלשהי המתאימה לנסיונו, השכלתו והכשרתו. לאומת זאת ישנם מי שברשותם פוליסת מיוחדת ("צווארון לבן") ובה המבוטח נבחן בכושר יכולתו להשתכר על פי עיסוקו ערב קרות מקרה האירוע הביטוחי.
הפיצוי על פי הפוליסה במקרה של אובדן כושר עבודה משולם כגמלה מידי חודש. במרבית הפוליסות חברת הביטוח תמשיך להפריש גם את החיסכון הפנסיוני עבור המבוטח, בתקופה בה הוא מקבל את הגמלה.
גובה הגמלה הינו במקסימום 75% מההכנסה ב-12 החודשים שקדמו למקרה הביטוח, או סכום הגמלה המופיע בפוליסה.
תקופת המתנה
לרוב בפוליסת אובדן כושר עבודה מוגדרת תקופת המתנה בין מועד מקרה הביטוח לבין מועד לתחילת תשלום הפוליסה. במרבית הפוליסות תקופת ההמתנה הינה למשך 90 יום, אולם ישנם גם פוליסות בהן תקופת ההמתנה הינה למשך 14, 30 או 180 יום ואף יותר)
המשמעות היא שניתן לממש את פוליסת אובדן כושר העבודה רק במקרה בו המבוטח נמצא בתקופת אי כושר העולה על משך תקופת ההמתנה.
ישנם פוליסות המכילות פרנצ'יזה, דהיינו תשלום רטרואקטיבי לתקופת ההמתנה. כלומר מבוטח שנמצא באי כושר מעבר לתקופת ההמתנה יחל לקבל את מימוש הפוליסה לאחר תקופה זו בקצבה חודשית אולם יקבל גם כתשלום למפרע את תקופת ימי ההמתנה.
לצורך מימוש פוליסת אובדן כושר העבודה יש לפעול מול חברת הביטוח בה הבירוקרטיה וההליך עצמו מורכב ומסובך, יש לעמוד בהגדרת הפוליסה ולוודא מימוש של הזכאות במלואה. במקרה זה אנו ממליצים לפנות לקבלת יעוץ משפטי של משרדנו שהינו בעל נסיון רב שנים בניהול תביעות פוליסות אובדן כושר עבודה.
משרדנו בעל ידע מקצועי וניסיון רב שנים, עו"ד ישראל טיפלה במהלך השנים במגוון מקרים שונים של אובדן כושר עבודה והינה בעלת היכרות מעמיקה עם הבירוקרטיה המורכבת חברות הביטוח. נשמח לסייע לך בקבלת הזכויות המגיעות לך בעקבות מצבך הרפואי.
כל שצריך לעשות הוא ליצור קשר טלפוני עם עו"ד ימית מוריה ישראל ובמידת הצורך להגיע לפגישה. פגישה זו אינה כרוכה בעלות או בהתחייבות מצידך!