נכות כללית

קצבת נכות כללית משולמת מידי חודש למי שסובל מנכות גופנית או נפשית בשיעור 50% לפחות וכתוצאה מנכותו איבד את כושר השתכרותו, קבלת הקצבה מוגבלת בגיל העבודה, בין 18-67.

אם הנכה טרם הגיע לגיל 18 אזי יש ביכולתו לקבל גמלת ילד נכה ולאחר גיל הפרישה תתחלף קצבת הנכות בקצבת זקנה.

בשלב ראשון יש לאסוף את כלל החומר הרפואי, עו"ד ימית מוריה ישראל בודקת את החומר הרפואי בהתאם לספר הליקויים של הביטוח הלאומי ובוחנת האם החומר הרפואי המונח בפניה יכול להביא לקביעת נכות בשיעור שיספיק למען מעבר לשלב הבא בתביעה, דהיינו, קביעת דרגת אי כושר. במידה ואין המסמכים הרפואים עולים לכדי נכות רפואית מספקת, תפנה עו"ד ישראל את הלקוח לבדיקות משלימות במידת הצורך ולהתייעצויות עם רופאים מטעם משרדנו (בתשלום נפרד וישירות לרופא) לצורך עיבוי התיעוד הרפואי והוכחת הנכות הרפואית או התפקודית.

לאחר הגשת התביעה, יזומן הלקוח להתייצב בפני ועדה רפואית, אל הועדה הרפואית יגיע בליווי עו"ד מומחה ממשרדנו, ובטרם יגש לועדה הרפואית יגיע לפגישת הכנה לועדה הרפואית במשרדנו.

לצורך קבלת קצבת נכות כללית יש שיקבעו לנפגע נכות רפואית משוקללת בסך 60% או 40% בתנאי שמתוכם קיים ליקוי רפואי יחיד בסך 25% לפחות או 50% נכות רפואית לאישה העונה להגדרת עקרת בית.

הועדה הרפואית קובעת נכות בעבור כל ליקוי בנפרד, ואז משקללת את כלל נכויות לנכות משוקללת (לפי תקנה 11 לתקנות חוק הביטוח הלאומי), לדוגמא: נפגע שנקבע לו מגבלה בתנועות עמוד שדרה תחתון בשיעור 20%, מגבלה בכיפוף המרפק בשיעור 20%, נזק במיניסקוס (ברך) בשיעור 15%, ירידה בשמיעה בשיעור 10%, טנטון בשיעור 10%, הנכות המשוקללת שתקבע לו הינה בשיעור 56%.

לאחר קביעת דרגת הנכות, ובמקרה בו עבר הנפגע את הרף הרפואי הנדרש, לפי המתואר לעיל, יעבור הנפגע לשלב הבא והוא קביעת דרגת אי כושר- זהו השלב החשוב והקריטי של התביעה, שכן יתכן מצב בו אדם מוכר בנכות רפואית ויחד עם זאת לא יוכל לקבל את קצבת הנכות כללית מאחר ונמצא כשיר לעבודה.

הועדה לקביעת דרגת אי כושר בדרגתה הראשונה הינה בדיקה שנערכת על ידי עובדת סוציאלית שבוחנת את יכולתו של הנפגע לעבוד ולא רק יכולתו לעבוד בעבודתו שלו אלא הבחינה נעשית לכל עבודה מכל סוג שהוא, כך שיתכן כי נפגע לא יוכל לעבוד כנהג משאית לדוגמא אך העובדת הסוציאלית יכולה לקבוע כי הוא כשיר לעבודה כפקיד או נציג במוקד טלפוני.

קצבת נכות כללית נקבעה על מנת לאפשר קיום בסיסי למי שאינו יכול לעבוד עקב מצב רפואי, העניין הוא שכיום גמלת נכות המקסימאלי הוא בסך 2,342 ₪, סכום זעום ביחס ליוקר המחייה, ומשרדנו פועל ביחד עם ארגוני הנכים וגופים נוספים למען העלאת קצבת הנכות לפחות לגובה שכר המינימום במשק. נלחמים למען הצדק!


משרדנו בעל ידע מקצועי וניסיון רב שנים, עו"ד ישראל טיפלה במהלך השנים במגוון מקרים שונים של תביעות כנגד המוסד לביטוח לאומי והינה בעלת היכרות מעמיקה עם הבירוקרטיה המורכבת של המוסד. נשמח לסייע לך בקבלת הזכויות המגיעות לך בעקבות מצבך הרפואי.

כל שצריך לעשות הוא ליצור קשר טלפוני עם עו"ד ימית מוריה ישראל ובמידת הצורך להגיע לפגישה. פגישת הייעוץ אינה כרוכה בעלות או בהתחייבות מצידך!


לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

עוד בנושא

דילוג לתוכן