תאונת עבודה – אחריות מעביד

תאונת עבודה הינה תאונה שאירעה בדרך לעבודה, במהלך העבודה או בדרך חזרה מהעבודה.

במקרה של תאונת עבודה ישנם מספר גורמים שניתן להיפרע מהם, כלומר מספר תביעות שונות. האחת הינה תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי בשלב הראשון לדמי פגיעה ולאחר מכן לקביעת דרגת נכות מעבודה לצורך קבלת גמלה. (ראה תוכן מפורט לעניין נכות מעבודה בפרק ביטוח לאומי) התביעה הנוספת היא תביעה נזיקית כנגד המעביד, במידה והתאונה אירעה בעקבות רשלנות מצדו.

תביעת אחריות מעביד היא כאמור תביעת רשלנות והעובד צריך להוכיח בתביעתו כי המעביד נהג באופן רשלני וכי התנהלותו מקיימת את עוולת הרשלנות המוגדרת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] תשכ"ח-1968. לעוולת הרשלנות שלושה יסודות: 1. קיומה של חובת זהירות מושגית וקונקרטית, 2. הפרת חובת הזהירות 3. גרימת נזק. בנוסף, יש להוכיח קשר סיבתי בין הפרת החובה לבין הנזק שנגרם.

יחסי עובד מעביד יוצרים חובת זהירות קונקרטית מובהקת. בחינת אחריותו של המעביד נמדדת בעיני המעביד הסביר, היינו, התנהגותו של המעביד תבחן ביחס למעביר סביר, האם מעביד סביר היה נוהג כמו המעביד הנתבע.

הסיבות לאחריותו של המעביד יכולות להיות שונות ומגוונות, שהרי מעצם היותו מעביד חלה עליו חובת זהירות מוגברת ביחס לעובדים שהוא מעסיק, וזו הסיבה לשוני בין תביעת אחריות רגילה (כנגד מעוול שהוא מקרי) לבין תביעת אחריות מעביד.  מעביד יכול שימצא אחראי בתביעת רשלנות במקרים בהם לא הדריך את העובד לבצע עבודתו בבטחה, לא סיפק לעובד סביבת עבודה בטוחה, לא סיפק כח אדם מספיק לביצוע העבודה ובכך יצר עומס/לחץ על העובד, לא סיפק לעובד אמצעי מיגון נאותים, לא דאג לתקינות מכונות מסויימות המצויות במקום העבודה, יצר מפגע לעובד באופן מסויים, וכו.

יחד עם זאת הטלת האחריות על המעביד אינה מוחלטת ולא בגין כל נזק שיכל המעביד היה לצפותו יטיל בית המשפט את האחריות על המעביד וכל מקרה נבחן לגופו בקפידות ובמידת הוכחה המקובלת בדין האזרחי (51%). לשם כך, בתביעות רשלנות כנגד מעביד יש להתלוות בעו"ד מנוסה ומיומן. עו"ד ימית מוריה ישראל ניהלה עד כה מאות תביעות אחריות מעביד וצברה ידע וניסיון רב , עו"ד ישראל תדע לאגד את כל הראיות ולנהל את הליך תביעת אחריות מעביד בדרך שתוכיח לבית המשפט כי אכן חלה חובת זהירות על המעביד באופן שיזכה את העובד בפיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו לו.

מושג נוסף ידוע בתחום הינו "אשם תורם" והכוונה לאשמת העובד אשר תרמה לקרות אירוע התאונה. פעמים רבות, גם לעובד יש חלק בהתרחשות התאונה וטענות הגנה שלרוב עולות במקרים אלו, מטילות את מרבית האשמה על העובד, גם כאן עו"ד ימית מוריה ישראל צברה ניסיון רב וידע באופן הצגת הראיות ושיקוף הסיטואציה בה התרחשה התאונה לבית המשפט. לדוגמא במקרים בהם העובד היה נתון בלחץ לסיים עבודתו וביצע את הפעולה מתוך לחץ, במקרים בהם לעובד היה יעד עבודה להגיע אליו והדבר השפיע על התנהלותו, שהרי כידוע עובד מעוניין לרצות את מעבידו ולספק את העבודה לה הוא נדרש באופן שגורם לו לפעול שלא כפי שהיה פועל בסיטואציה אחרת.

המפתח להצלחת תביעות מסוג זה הינו יצירתיות, ראיה מרחבית של המטריה המשפטית והראיות השונות, כל אלו כמובן נרכשים בהמון ידע וניסיון של שנים. אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בתביעות תאונות עבודה לקבלת התוצאה הטובה ביותר בתביעתכם.


משרדנו בעל ידע מקצועי וניסיון רב שנים, עו"ד ישראל טיפלה במהלך השנים במגוון מקרים שונים של תביעות תאונות עבודה והינה בעלת היכרות מעמיקה עם הבירוקרטיה המורכבת של ניהול התביעה. נשמח לסייע לך בקבלת הזכויות המגיעות לך בעקבות מצבך הרפואי.

כל שצריך לעשות הוא ליצור קשר טלפוני עם עו"ד ימית מוריה ישראל ובמידת הצורך להגיע לפגישה. פגישת הייעוץ אינה כרוכה בעלות או בהתחייבות מצידך!


לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

עוד בנושא

גמלת ילד נכה

גמלת ילד נכה הינה קצבה חודשית המשולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי לילדים עם הסובלים מליקויים או שהינם בעלי צרכים

קרא עוד »
דילוג לתוכן