מי שסובל ממגבלה ברגליו יכול להיות זכאי לקבלת גמלת ניידות. גמלה זו משולמת מכוח הסכם הניידות, הסכם זה נחתם בשנת 1977 בין משרד האוצר למוסד לביטוח לאומי.
לא למותר לציין כי הסכם זה מיושן, לא עדכני ואינו מכיר במלוא המגבלות הרפואיות שיכולות לגרום למגבלה בגפיים התחתנות, אולם זהו המצב הקובע כיום ולפיו יש לבחון התאמה לקבלת הגמלה.
בניגוד ליתר הגמלאות, שם נבחנת יכולתו של הנכה במסגרת הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, לצורך קבלת גמלת הניידות הועדות הרפואיות מתנהלות מטעם משרד הבריאות ואילו הגמלה משולמת מאת המוסד לביטוח לאומי.
התנאים לקבלת הגמלה
מי שמוגדר תושב ישראל ונמצא בישראל, החל מגיל 3 שנים ועד גיל פרישה. החיובי בגמלה זו, בשונה ממרבית הגמלאות, מי שהוכר לצורך גמלת הניידות על פי התנאים, יוכל להמשיך ולקבלה גם לאחר גיל הפרישה.
מי שנבדק על ידי הועדה רפואית אשר קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות בשיעור 40% מוגבלות בניידות לפחות והוא בעל רישיון נהיגה בר תוקף.
גם מי שאין ברשותו רישיון נהיגה בר תוקף יכול לקבל את גמלת הניידות אולם אז יידרש לקביעת 60% מוגבלות בניידות לפחות ובלבד שיש לו מורשה נהיגה שיתחייב להסיע אותו.
רשימת הליקויים
מי שסובל מאחד מהמגבלות המצוינות ברשימת הליקויים יהיה זכאי לקבלת הגמלה, הליקויים המנויים ברשימה הינם מסוג:
- שיתוקים.
- קטיעות.
- קשיונות.
- נקיעות.
- מפרקים מדומים.
- הגבלת כושר תנועת המפרקים ברגליים או החלפתם.
- קיצור גפה.
- תהליך אי–ספיקה הקפית בעורקי הרגליים.
- הפרעות במערכת כלי הלימפה.
- מומים מלידה.
- קומה נמוכה.
גם אם הינכם סבורים כי מגבלתכם אינה נכנסת בגדר הרשימה, עו"ד ימית מוריה ישראל ממליצה לבדוק ולקבל ייעוץ, ללא עלות וללא התחייבות ויתכן ובאמצעות ניהול נכון של התביעה תוכלו גם אתם להיות זכאים לקבלת הגמלה.
סכום גמלת הניידות
סכום גמלת הניידות תלוי במספר פרמטרים, ראשית שיעור הנכות שנקבע לנכה, שיעור הניידות נע בין 40%-100%.
גורם נוסף המכתיב את גובה הגמלה הוא גודל הרכב שנקבע לנכה- גודל הרכב הסטנדרטי הינו עד 1,300 סמ"ק ומי שרוצה להגדיל את הגמלה שיקבל צריך להגיש, לאחר קביעת החלטת הועדה הרפואית, בקשה להיבדק על ידי ועדה לגודל רכב אשר תקבע את גודל הרכב עבורו, הגדלים הם 1,300 סמ"ק, 1,800 סמ"ק, עד 2,000 סמ"ק ומעל 2,000 סמ"ק.
ישנו הבדל בגובה הגמלה בין נכה שעובד ומשתכר ובין נכה שאינו עובד. נכה שעובד יקבל גמלה כמעט כפולה מנכה שאינו עובד ואם הנכה עובד במקום עבודה המרוחק 40 ק"מ ומעלה ממקום מגוריו, יקבל תוספת לגמלה.
נכה שזקוק למתקן הרמה לכיסא גלגלים יקבל גמלה מוגדלת. כמו כן מי שזקוק לאביזרים מיוחדים ברכב יקבל גם הוא גמלה מוגדלת.
נכה שאין ברשותו רישיון נהיגה בר תוקף יקבל גמלה בשיעור נמוך יותר.
הטבות להן זכאי מוגבל בניידות
- קצבת ניידות חודשית.
- פטור מאגרת רישוי לרכב.
- הלוואה עומדת לרכישת רכב. הלוואה זו הינה למעשה מימון המיסים החלים על הרכב.
- הלוואה מקרן הלוואות לרכישת רכב חדש, הלוואה זו ניתנת בנוסף להלוואה עומדת למימון המיסים.
- הלוואה לרכישה והתקנה של אביזרים ברכב לאביזרים מיוחדים.
- הלוואה לרכישה והתקנה של מתקן הרמה לכיסא גלגלים לרכב.
- החזר הוצאות לרכישה והתקנה של אביזרים ברכב פרטי.
- שירותי גרירה.
משרדנו בעל ידע מקצועי וניסיון רב שנים, עו"ד ישראל טיפלה במהלך השנים במגוון מקרים שונים של תביעות ניידות והינה בעלת היכרות מעמיקה עם הבירוקרטיה המורכבת במוסד לביטוח לאומי. נשמח לסייע לך בקבלת הזכויות המגיעות לך בעקבות מצבך הרפואי.
כל שצריך לעשות הוא ליצור קשר טלפוני עם עו"ד ימית מוריה ישראל ובמידת הצורך להגיע לפגישה. פגישת הייעוץ אינה כרוכה בעלות או בהתחייבות מצידך!